Лудогорец победи с 3:2 Цървена звезда в контролна среща, играна в Белек.

През първото полувреме разградчани тотално надиграха сръбския гранд и вкараха и трите си гола. На два пъти точен беше Игор Тиаго, между неговите попадения се разписа и Бърнард Текпетей.

Четвърт час преди края Мирко Иванич беше точен за Цървена звезда, в последните минути и Алекс Виго записа името си сред голмайсторите. Интересното е, че той беше пред трансфер именно в Лудогорец, но в последния момент избра офертата от Сърбия. Разградчани обаче получиха и лоша новина, след като новото попълнение Диниш Алмейда получи контузия и беше изнесен на носилка.

Това беше първи успех за "Орлите" по време на зимната им подготовка, след като преди това паднаха с 1:2 от Хановер и направиха 1:1 с полския Заглебие.

На 28 януари, събота, Лудогорец среща Динамо Тбилиси, а до края на лагера има уредени проверки още с Шахтьор Донецк на 31 януари, датския Вендсисел (3 февруари) и Динамо Киев, отново на 3 февруари, като тези мачове ще се играят сутринта и привечер.


Още в 3-ата минута на мача Лудогорец удари греда чрез Игор Тиаго. Бразилецът все пак даде аванс на своя тим в 9-ата минута, след асистенция на Доминик Янков. В 34-ата минута Бърнард Текпетей удвои преднината на разградчани. Ганаецът получи пас от Педро Нареси и с мощен удар преодоля Милан Борян. Две минути по-късно Кирил Десподов центрира отдясно и Тиаго с елегантен удар покачи на 3:0.

Втората част започна с лоша вест за Лудогорец. Новото попълнение Диниш Алмейда получи контузия в коляното и трябваше да бъде заменен принудително. 

В 57-ата минута Матиас Тисера бе изведен сам срещу Борян, но бившият страж на Лудогорец спаси. Малко след това и Русо бе спрян от добрата намеса на Борян.

В 75-ата минута Цървена звезда вкара за 1:3. Букари намери Мирко Иванич, а той от границата на наказателното поле с удар по земята се разписа.

В последната минута сърбите реализираха още един гол чрез Алекс Виго, който наклу в дясно в наказателното поле със самостоятелен пробив и с шут по диагонала от малък ъгъл вкара за крайното 2:3. Любопитното е, че Лудогорец имаше интерес към Виго през тази зима, но той предпочете да премине в белградския гранд.

Лудогорец – Цървена звезда 3:2

Голмайстори: 1:0 Игор Тиаго 9, 2:0 Бърнард Текпетей 34, 3:0 Игор Тиаго 36, 3:1 Мирко Иванич 75, 3:2 Алекс Виго 90

Стартов състав на Лудогорец: Падт, Вердон, Алмейда, Фон Витри, Недялков, Пьотровски, Нареси, Янков, Текпетей, Десподов, Тиаго.