Лудогорец започва в събота с официалните си мачове през пролетта. Тогава тимът на Анте Шимунджа гостува на последния в Първа лига Спартак Варна. Сблъсъкът на „Коритото“ започва в 15:00 часа.

Очаква се в този двубой словенският специалист да покаже отбраната, която ще използва в първия плейофен двубой за 1/8-финалите от Лигата на конференциите срещу Андерлехт.

Разградчани приемат белгийския гранд на 16 февруари, вторник, от 22:00 часа, а реваншът е седмица по-късно в Брюксел. Шимунджа няма да може да използва наказаните Оливие Вердон (3 мача) и Антон Недялков (1 мач). Очаква се във Варна защитното каре да бъде изградено от Пипа, Франко Русо, Игор Пластун и Дени Групер. Възможно е вместо първия да започне Аслак фон Витри, въпреки че през есента той бе колеблив по левия фланг на атаката.

Фланговият нападател на Лудогорец Бърнард Текпетей пък разкри, че той и съотборниците му въобще не мислят за сблъсъците с Андерлехт, защото най-важната цел, поставена им от ръководството, е спечелване на поредна титла, която през лятото ще позволи атака на Шампионската лига.

„Тази пролет основният ни фокус ще е насочен към това да завършим на първо място в шампионата. Това е важното, защото след това имаш възможност да се пробваш в Шампионската лига, а при неуспех по-лесно да влезеш в групите на Лига Европа. Въпреки че ни предстоят срещи с Андерлехт за купата, нашето голямо желание е титлата. Всичко е в наши ръце, все пак изоставаме само с точка от ЦСКА. Ще направим всичко, за да изпълним задачите“, заяви Текпетей в радиопредаване в родната Гана.

Той си пожела скоро да бъде част от националния отбор. „След като го пропуснах световното първенство, казах на момчетата да благодарят на Господ, защото той прави нещата по правилния начин. Сега това, което мога да свърша, е да работя здраво, за да подобря представянето си. Ще направя всичко възможно, ако ме поканят, да бъда готов, за да служа на нацията“, посочи Текпетей. Той бе избран за най-добър чужденец в Първа лига за 2022 година.