Медиите в Бразилия се прехласнаха по изявите на нападателя на Лудогорец – Игор Тиаго, който отбеляза изключително майсторско попадение за успеха с 1:0 срещу Андерлехт.

„Феновете на Крузейро със сигурност помнят преминаването на Игор Тиаго през отбора, макар и по негативен начин. Това е така, защото той имаше скромната статистика от 10 гола в 64 мача. Историята се промени в Лудогорец, където той отбеляза решаващ гол в Лигата на конференциите. Континенталната надпревара е във фазата на директните елиминации, а бразилецът игра в първия мач между своя тим и Андерлехт от Белгия на осминафиналите.

Само след шест минути игра Тиаго излезе пред противниковата врата, но не успя да преодолее вратаря. Изкуплението дойде миг по-късно, когато той изключително майсторски насочи топката с глава във вратата за 1:0. Въпреки младата си възраст, на 21 години, нападателят остави името си в историята на Крузейро, след като бе продаден за 700 000 щатски долара, а Крузейро си запази 25% от правата при следващата продажба.

Смяната на обстановката се оказа полезна и за трите страни: Игор Тиаго, Крузейро и Лудогорец – за по-малко от година на Стария континент номер 9 прибра две купи и девет гола в 36 мача. Нонато, Педро Нареси, Рай и Рик също са бразилци, които играят за същия клуб“ пише сайтът Sambafoot, цитиран от "Тема Спорт".

 

Снимка: сайт на "Лудогорец"