Кирил Десподов бе големият герой за Лудогорец срещу Черно море. Капитанът на националния отбор вкара хеттрик във вратата на моряците и бе в главната роля за спечелването на важните точки. Това бе първи двубой за 26-годишния футболист в България, в който вкарва три гола в един мач. Той вече го е правил веднъж в своята кариера, но с екипа на австрийския Щурм Грац. На 26 октомври Десподов отбелязва хеттрик при победата с 4:0 над Санкт Пьолтен.

Това е и най-резултатният сезон на атакуващия футболист в кариерата. До момента националът е вкарал десет попадения през кампанията. Той беше близо до хеттрик при успеха с 4:0 над Ботев във Враца, когато вкара два гола.

„Щастлив съм, защото най-важна е победата, а тя бе наистина трудна и тежка. Радвам се, че успях с този хеттрик да помогна на отбора за успеха. Нямаме друг избор, има много мачове, но всеки е изключително важен. Единственото нещо, което искахме е да победим. Тази негативна серия не отиваше на нашия отбор“, заяви Кирил Десподов.

„Г-н Петев е от много кратко време в отбора. Със сигурност за този двубой по-голямата мотивация бе именно той. Радвам се, че е тук и ще работим заедно. Целият отбор е щастлив, че г-н Петев е в отбора“, добави още той.