Един от традиционните отбори в испанския футбол – Сарагоса, продължава да настоява за привличането на защитника на Лудогорец Франко Русо, твърди местното издание Еlperiodicodearagon.com, цитирано от в. "Мач Телеграф".

Още през януари спортният директор на носителя на КНК за 1995 г. Хуан Карлос Кордеро е направил почти всички усилия да привлече аржентинеца, който тогава играеше за Майорка. Когато обаче дошло предложението от Разград, Русо не се поколебал заради по-добрите финансови условия.

Въпреки че към днешна дата е трудно да си представим как Сарагоса може да купи Франко Русо от Лудогорец, в клуба от Арагон се надяват да върнат футболиста в Испания, където той живее от 2014 г., когато преминава в нискоразредния Тамарите от аржентинския Ол Бойс.

Цената на Франко Русо, който има договор за 3,5 г. с Лудогорец, според Transfermarkt.de е 1 млн. евро. Той бе привлечен от Майорка за подобна сума. Последната година от Сарагоса са дали точно 300 000 евро за трансфер – на Махтар Гай от Остенде. Така, че поне за момента титулярът в състава на Ивайло Петев изглежда няма как да се върне в Испания.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец