Бившият национален вратар Здравко Здравков си взе довиждане с отбора на Лудогорец, където затвори втория си период като треньор. Здравков публикува пост в социалната мрежа инстаграм, в който обяснява за добрите моменти и благодари за съвместната работа.

Юношата на Левски има общо пет години при шампионите в два периода, като също така в кариерата си е бил треньор на вратарите Интерклубе (Ангола), Хангджоу Грийнтаун (Китай). В същия китайски клуб е бил и временен треньор, като само една точка не му стигна да спечели промоция от първа лига в местната Суперлига.

"Затварям една глава от живота си!!!

3 шампионски титли, 

3 Суперкупи, 

3 групови фази на Лига Европа!

Незабравими и вълнуващи моменти! 

Благодаря на собствениците, че ми дадоха възможност! На ръководството за вярата!

Всички мои ръководители и колеги за споделянето на знанията си!

За мен, вратари, играчи и всички тренирани от мен във всички възрасти и категории, които са допринесли за израстването ми всеки ден!

На моите спътници и разбира се семейството ми, от които бях физически далеч, но близо в огнището си! 

Благодаря ти, че си част от живота ми! Бъдете благословени! Благодаря на Лудогорец!", се казва в емоционалната публикация на Здравков в инстаграм.

А пред репортер на БТА той заяви, че първо иска да си почине, да обърне внимание на семейството си, с което поради спецификата на професията често е разделен, а след това ще се насочи към нови проекти.

Здравков започва треньорската си кариера в школата на Славия като треньор на детския отбор на набор 1998. Освен това е бил помощник-треньор по футболната част и в "белия" клуб, и в Левски.

Като футболист той може да се гордее със 76 мача за националния отбор на България, в четири от които е бил и капитан. Също така е играл на Европейското първенство през 2004-а година – последният голям форум, на който нашите футболни национали са участвали. Вече на 52 години, Здравков може да се похвали с три шампионски титли на България – две с Левски и една със Славия, три купи на България – по една с Левски, Славия и Литекс и 14 награди Вратар на кръга за девет сезона в турската Суперлига.

Снимка: БГНЕС