Помощник треньорът на Лудогорец Светослав Дяков смята, че българските отбори залагат на прекалено много чуждестранни футболисти. Бившият футболен национал призна, че шампионът на България трудно стигна до финала за Sesame Купа на България и се надява да спечели отличието във двубоя срещу ЦСКА 1948.

"Мачът бе труден, въпреки победата във Варна. Черно море е сериозен съперник, а Илиан Илиев е оставил своя почерк в клуба. Щастливи сме, че ще се борим за трофей, надявам се да го спечелим. ЦСКА 1948 има добри чужденци. Едни от най-добрите българи също играят там. Лудогорец не признава нищо друго освен победата. Според мен стадион "Васил Левски" не е добър вариант с голямата писта. Аз лично предпочитам стадион, на който трибуните са по-близо до терена. Съответните органи ще решат къде да се играе финала за Купата на България", сподели Дяков пред БНТ. 

Бившият играч на "орлите" печели първата си титла с разградчани с победа над ЦСКА. Сега двата отбора отново спорят за отличието от шампионата.

"Спомням си първата шампионска титла. Мачът беше изключително труден, защото ЦСКА разполагаше с добри футболисти. Мислям че ЦСКА удари две греди, стана истинска футболна битка. Този сезон ЦСКА е сериозен отбор, натрупа доста победи. Само от нас зависи. Предстоят ни трудни мачове до края на сезона. За нас всеки мач е малък финал. Не мисля, че конкуренцията в България се увеличи. Смятам, че Лудогорец трябва да работи още, за да вдига нивото. Трябва много работа с правилните хора", допълни легендата на разградчани.

Благоевградчанинът смята, че българските клубове трябва да бъдат по-търпеливи към родните футболисти.

"Отбори като Лудогорец ЦСКА, Левски почти не могат да постигнат целите си само с български футболисти. Смятам, че в много отбори има прекалено много чужденци. Ние не сме толкова атрактивна страна като финансови възможности и стандарт на живот. Бройката може да се намали от ръководителите на футболните клубове и треньорите. Нека имаме търпение към всички футболисти. Бързо отписваме българските футболисти", смята Дяков.