Лудогорец и ЦСКА завършиха 2:2 в един от най-интересните мачове от началото на сезона. Домакините поведоха в резултата в 18-та минута с гол на Кирил Десподов, но две по-късно Тобиас Хайнц изравни с невероятно изпълнение. До почивката “червените” направиха пълен обрат след попадение на Маурисио Гарсес (42), а в 48-та минута Игор Тиаго донесе равенството на “орлите” с дежурния си гол.

Двубоят ще бъде запомнен и с куп спорни ситуации и странни решения на най-добрия български съдия в последните години Георги Кабаков. “Червените” имаха основателни претенции за дузпа при 0:0, а домакините бурно протестираха след падане на Игор Тиаго в наказателното поле на противника в заключителните минути на мача. Отделно преди първите голове и на двата тима имаше основания за нарушения в атака.

В крайна сметка двата отбора не излъчиха победител и интригата за титлата продължава да бъде жива. Предимството все пак остава за Лудогорец. Три кръга преди края на шампионата “орлите” имат 78 точки, а 1 повече от ЦСКА.

Двубоят започна с шанс за ЦСКА още в 16-та секунда, когато Тобиас Хайнц беше изведен в наказателното поле на Лудогорец, но стреля разочароващо с левия крак по диагонала. В 16-та минута дойде първото много дискусионно положение. Хайнц проби в наказателното поле и беше повален от Русо. Георги Кабаков не пожела да посочи бялата точка. Не отсъди дузпа и след преглеждане на ситуацията с ВАР.

Две минути по-късно Лудогорец поведе след нов спорен момент. Нонато отне топката на Линдсет в средата на терена, според “червените” с цената на нарушение. Кабаков обаче пусна атаката, при която Нонато изведе Десподов зад защитата на ЦСКА и капитанът на “орлите” хладнокръвно мушна топката покрай Бусато за 1:0.

ЦСКА реагира мигновено и изравни резултата в 22-та минута. Шопов подаде по въздуха към Маурисио Гарсес, който се сблъска с Русо. Кабаков не видя нарушение, а Тобиас Хайнц изравни с изящен удар по диагонала - 1:1.

В следващите минути имаше доста нерви, като Кабаков нашари с жълти картони “червените”. Пипа пък едва не бе изгонен, тъй като бе в основата на меле около резервната скамейка на ЦСКА.

След успокояването на играта в 31-та минута Десподов бе на сантиметри от втори гол. Капитанът на Лудогорец изпълни свободен удар, топката се отклони в тялото на Шопов и излъга сериозно Бусато. Вратарят на ЦСКА обаче направи страхотна повторна реакция и успя с върха на пръстите си да избие в ъглов удар.

В края на полувремето ЦСКА се възползва от сериозна грешка в защитата на Лудогорец и направи пълен обрат. Вердон подаде спорно към Пьотровски в наказателното поле, а Марселиньо Кареасо открадна топката. Колумбиецът след това я догони и я чукна към Гарсес, който на празна врата нямаше какво да направи и реализира за 2:1.

До края на полувремето Лудогорец опита натиск, но до ситуация пред вратата на ЦСКА не се стигна. На почивката Ивайло Петев направи тройна смяна, пускайки в игра Видал, Пластун и Нареси на местата на Пипа, Русо и Пьотровски. Полувремето започна с шанс за “червените” след центриране в наказателното поле на домакините.

В 48-та минута обаче Лудогорец изравни резултата. Кирил Десподов проби по дясното крило и центрира към границата на вратарското поле, където Игор Тиаго надигра във въздуха Юрген Матей и насочи топката в обратния ъгъл. Бусато само я изгледа как влиза в мрежата му - 2:2.

Голът обърка плановете на ЦСКА и в следващите минути “орлите” контролираха играта. Бусато се намеси след хубав далечен удар на Текпетей от границата на наказателното поле. В 65-та минута пък Игор Тиаго отново стреля с глава след центриране в наказателното поле. Бразилецът този път насочи топката на сантиметри от гредата.

ЦСКА успя да се отърси от шока и направи няколко интересни атаки. Стигна и до няколко центрирания от статични положения към наказателното поле. В 84-та минута Лудогорец пропусна грандиозен шанс да вкара трети гол. Педро Нареси изведе Игор Тиаго зад защитата на “червените”. Бразилецът надбяга Мено Кох, след което си чукна топката покрай Бусато и падна на тревата. Домакините реагираха бурно, искайки дузпа. Кабаков обаче се консултира с помощника си и бе категоричен че такава няма. А заради бурните протести Падт и Тиаго получиха жълти картони.

Лудогорец - ЦСКА 2:2
1:0 Кирил Десподов 18’
1:1 Тобиас Хайнц 22’
1:2 Маурисио Гарсес 42’
2:2 Игор Тиаго 48’

Лудогорец: Падт, Витри, Вердон, Русо (46 - Пластун), Пипа (46 - Кайо), Гонсалвеш, Пьотровски (46 - Нареси), Десподов (76 - Делев), Нонато (64 - Нонато), Текпетей, Тиаго

ЦСКА: Бусато, Юга, Матей, Кох, Вион, Турицов, Марселино, Шопов (65 - Назон), Линдсет, Хайнц, Гарсес