апитанът на Лудогорец Кирил Десподов беше награден като най-добър футболист за месец март, както и за играч на 23-ия кръг на efbet Лигата. Тогава той вкара хеттрик за "орлите" при обрата срещу Черно море с 3:2, което остави тима на малка разлика зад ЦСКА-София в онзи момент. Десподов бе избран и на най-добър през март, като е получил 15 гласа срещу 9 за нападателя на Левски Рикардиньо.

"Благодаря за двете награди. Те са индивидуални, но и отборни, тъй като няма да са възможни без усилията на целия тим. Изключително щастлив съм, че нашият труд се възнаграждава. Дано тези награди да доведат и до шампионска титла в края на сезона", пожела си Десподов на пресконференцията при връчването на отличията.

"Не знам кои "разбирачи" коментираха преди финала за Купата на България, че ще се разходим срещу ЦСКА 1948, за да ни осигурят победата те в мача за първенство в неделя. Не знам как можеш да обясним на 25 човека в съблекалнята, че трябва да се разходят. Може би това може да се случи в друг отбор, аматьорски, но ние сме професионалисти - от чистачката в клуба до ръководството. Всеки от нас има его, има мотивация за победи", каза още националът.

"Стигна се до този финал на сезона, защото загубихме много точки срещу по-скромни отбори, без да подценявам никого. Не бива да се подценява и отбора на ЦСКА, който е много силен и направи отличен сезон. Но вината да се решава всичко в последните три мача е основно в нас. Това ще ни направи изключително мотивирани, защото ни предстоян три финала", каза още Кирил Десподов.