Шампионът Лудогорец гостува  на ЦСКА1948 в Бистрица, в мач от 33-ия кръг в efbet Лига, първа шестица.

Двубоят е от 21:00 часа, като съдия ще бъде Георги Гинчев.

Двата тима се изправят един срещу друг в повторение на финала на турнира за Купата на България, който бе спечелен от Лудогорец на 24 май с 3:1.

Тимът от Разград е притиснат до стената и излиза за задължителни три точки, с които да си върне първото място в класирането. Временно на върха се изкачи ЦСКА-София, след като спечели мача си от кръга срещу Локомотив (Пловдив) с 1:0.

Отборът на ЦСКА 1948 води здрава битка с Левски за третото място и директно право на участие в турнира Лига на конференциите. Двата отбора са с равни точки, като "сините“ имат мач повече.

Мачът ще бъде официален дебют начело на ЦСКА 1948 на Атанас Рибарски, който замени Тодор Янчев като треньор на "червените“. Янчев подаде оставка след като отборът загуби финала за Купата.

В лагера на домакините няма проблеми с наказани, а с натрупани картони е единствено Елитон, който при ново официално предупреждение ще пропусне следващия двубой на отбора.

Очаква се Рибарски да даде нов шанс на отстранените от първия тим на ЦСКА 1948 от Тодор Янчев Бирсент Карагарен и Александър Александров-Алвеша. Голяма е вероятността първият да се появи и на терена като смяна срещу Лудогорец.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев няма проблеми с наказани състезатели, но лазаретът продължава да е пълен. Там все още са контузените Антон Недялков, Рик Джонатан, Групер и Диниш Алмейда.

На вратата ще се завърне Падт за сметка на игралия за Купата Слуга, пише Фокус. Най-вероятно ще има ротация и на вътрешните полузащитници, където се очаква Гонзалвеш да попадне сред 11-те за сметка на Шоу или Нареси. Нонато също е с големи шансове да стартира от първата минута.

Снимка: Lap.bg