Лудогорец е на финалната права по трансфера на 22-годишния нападател Албион Рахмани, пише Тема спорт. Човек на разградчани е бил на евроквалификация между Косово и Румъния, която се игра късно снощи.

Таранът не бе в стартовата единайсеторка на домакините. Според местните медии именно разградчани са фаворити за подписа на голмайстора на косовския шампион Балкани. През изминалия сезон той се отчете с 16 гола в 29 мача, а в евротурнирите регистрира 7 попадения в 14 двубоя. Висок е 187 см и играе добре и с двата крака. Ситуацията с играча се следи и от Динамо Загреб. Спекулираше се, че интерес към него има и от Брюж. Белгийците обаче вече си намериха класен централен нападател – привлякоха голмайстора на Лудогорец Игор Тиаго.

Вчера медиите в страната разкриха и точната цена, която Брюж плаща на разградчани. В касата на орлите ще влязат точно 7.9 милиона евро. Тази сума е точно с 1 милион евро по-висока от предложената от Андерлехт, който също се бореше за подписа на бразилеца. Наред с това Лудогорец ще получи от Брюж и 12.5% от евентуален следващ трансфер на Тиаго. Откупната клауза в договора на играча е 30 милиона евро.

Исканият още през зимата албански национал Ариналдо Рапай пък най-вероятно няма да премине при разградчани. Вчера халфът подписа нов тригодишен контракт с Партизани Тирана.

Снощи орлите се събраха в София, а от днес стартира същинската им подготовка. Те имат лагер в Банско. Там ще изиграят 2 контроли – с Марек и Локо Пд.

Снимка: Lap.bg