Мач за Суперкупата на България между шампиона и носител на Купата Лудогорец и финалиста ЦСКА 1948 не е планиран да се състои. Причината е прозаична – просто няма дата, на която да се състои такъв двубой, пише „24 часа„.

Единствената възможност е двата отбора да не се класират в груповата фаза на евротурнирите, като вероятността за това е минимална.

На Лудогорец му трябва да премине през Балкани и Олимпия Любляна, за да си гарантира място в групите на Лигата на конференциите, и това е почти на 100 процента сигурно, защото в момента тимът на Ивайло Петев е няколко класи над тези съперници.

ФК ЦСКА 1948 има по-труден път като дебютант в евротурнирите, но стабилните му игри в последните мачове също могат да доведат до пробив.

Двата тима са информирани за положението и са съгласни с решението двубоят поне към този момент да не се играе. Официално се води, че е отложен за неопределено време.

Първият мач за Суперкупата се състои през 1989 г., когато направилият дубъл ЦСКА бие 4:1 финалиста за Купата Черноморец Бс. Традицията се възобновява през 2004 г. с мача Локомотив Пловдив – Литекс, като единствено през 2016 г. заради фалита на носителя на Купата ЦСКА нямаше сблъсък между „червените“ и Лудогорец.

Снимка: Lap.bg