Лудогорец осъществи третия си входящ трансфер за това лято. Авторитетното бразилско издание „Глобо“ потвърди, че нападателят Руан Филипе Родригес де Соуса Крус ще премине под наем на „Хювефарма Арена“ от местния гранд Сантос. Договорът за преотстъпване е със срок до следващото лято, а тогава разградчани ще имат опция да го задържат за постоянно срещу фиксирана между двата клуба сума. В Бразилия не съобщават финансовите параметри по сделката, но „Тема Спорт“ научи, че Лудогорец ще извади 300 000 долара, за да си осигури услугите на 22-годишния стрелец за предстоящата кампания.

Руан Крус досега е играл единствено в родината си. Има 28 двубоя за Сантос през миналата година, в които вкарва три гола, а през тази кампания е преотстъпен на Васко да Гама. Така и не успява да се наложи в тима и записва едва 32 минути в две срещи в Серия А, в които не се е разписал. За последно е играл на 7 май при равенството 1:1 с Флуминензе. Договорът на Крус с Васко да Гама беше до 31 декември 2023 г., но от клуба се отказаха от услугите му и му позволиха да премине в Лудогорец.

Разградчани ще привлекат и още един нападател до края на лятото. Сред набелязаните е 26-годишният играч на Нюрнберг Квадву Дуа. Те обаче ще трябва да платят 2.5 милиона евро за правата му. Роденият в Лондон нападател е бивш юношески национал на Швейцария, като до момента е носил екипите на Йънг Бойс, Ксамак, Винтертур, Сервет, Вил и Санкт Гален. През 2022 година преминава в Нюрнберг и има на сметката си 11 гола в 33 мача във Втора Бундеслига. Дуа за последно е бил на терена при равенството в контролата с Арсенал на 13 юли.

До момента разградчани привлякоха двама защитници – бековете Марсел Хайсер и Сон.