Отбор от МЛС проявява сериозен интерес към звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей, пише „Тема Спорт“. Американците вече са отправили официална оферта за правата на фланговия нападател. Ръководството на разградчани обаче може и да не я приеме, въпреки че почти сигурно ще продаде играча до затварянето на трансферния прозорец. Причината е, че МЛС сделки могат да се правят до края на деня на 2 август. А шефовете на Лудогорец искат да имат играча си почти до финала на пазара, за да може той да помогне на тима за атаката на груповата фаза на Шампионската лига.

Текпетей започва да навлиза в отлична форма, след като по време на паузата имаше травма, която му попречи да играе в първия квалификационен кръг срещу Балкани (0:2) в Прищина. Ганаецът обаче бе вдигнат за реванша и отбеляза първите два гола за разгрома с 4:0, които пратиха тима в следващата фаза.

В събота вечер Бърнард продължи с наказателната си акция, този път срещу новака в елита Етър. Разградчани победиха с 5:0, а той отново вкара 2 гола. В двубоя на „Хювефарма Арена“ дебют за орлите направиха десният бек Сон и нападателят Квадво Дуа, който показа добра комбинативност. Дошлият от Нюрнберг футболист често получаваше топката с гръб към вратата и мигновено я разпределяше към съотборник. Халфът Иван Йорданов отново показа, че може да се разчита на него. Три от петте попадения бяха реализирани, след като той разигра умело в средата на терена. Испанецът Сон бе резерва, но се включи добре и показа афинитет към атаката.

В сряда, 26 юли, Лудогорец приема Олимпия Любляна в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът е от 21:45 часа. „Трябва да играем умно и с енергията от Балкани, както и да търсим победата от първата до последната минута. Фаворити няма, всеки двубой е 50 на 50“, заяви Петев.

Снимка: Lap.bg