Лудогорец изпусна да победи словенския Олимпия Любляна в Разград, след като мачът от втория кръг на квалификациите завърши 1:1. Гостите поведоха в резултата след превъзходен гол на капитана Тими Елшник от близо 30 метра. В края на първата част Доминик Янков изравни след страхотен пробив в наказателното поле за гостите.

„Орлите“ като цяло държаха инициативата, но удариха две греди, а гол на Матиас Тисера беше отменен заради засада. Преди началото на срещата бе представен закупения днес вече бивш капитан на Левски Ноа Сонко Сундберг.

Реваншът в Любляна е следващата седмица, а победителят от сблъсъка ще срещне в следващата фаза Жалгирис или Галатасарай, които вчера завършиха 2:2 в Литва. Загубилият ще слезе едно ниво до Лига Европа, където в третия кръг ще се изправи срещу загубилия от двойката Динамо Загреб – Астана. Хърватите спечелиха вчера с 4:0.

Двубоят започна с лоша новина за Лудогорец, след като новото попълнение Квадво Дуа получи много рано контузия и бе заменен в 7-та минута от Матиас Тисера. Това обаче не бе най-лошото, тъй като след още 7 Олимпия поведе. Капитанът на словенците Тими Елшник се възползва от лошо изчистена топка и с превъзходен удар от близо 30 метра не остави никакви шансове на Серджио Падт.

„Орлите“ опитаха да отговорят бързо и в 23-та минута Кирил Десподов разтресе гредата след прекрасно изпълнение на свободен удар. Постепенно домакините заиграха все по-добре, но пропуски пред вратата на гостите имаха Русо и Доменик Янков.

Именно Янков изравни резултата в 44-та минута. Националът се възползва от подхлъзване на противников футболист, влезе в наказателното поле и много съобразително изчака реакцията на защитниците на Олимпия. Янков остана сам срещу стража на гостите и хладнокръвно мушна топката покрай него за 1:1.

Лудогорец опитваше да контролира играта през второто полувреме. Появилите се на терена Педро Нареси и Кайо Видал пораздвижиха малко нападението на тима си, но и изсипалият се дъжд не помогна много за добрата игра на двата отбора.

В 64-та минута Матиас Тисера пропусна страхотно положение за втори гол, след като беше изведен сам срещу Видовшек, но стражът на гостите успя в последния момент да избие топката от краката на аржентинеца.

Четири минути по-късно Тисера успя да реализира, но впоследствие попадението беше отменено заради засада на Десподов. Атаката започна от Фон Витри, който чукна в празно пространство към Десподов, който пък намери на метри от вратата Тисера. Повторенията обаче показаха, че капитанът на Лудогорец действително бе в положение на засада.

В 80-та минута и Спас Делев бе на сантиметри от гола. Националът засече с глава перфектно центриране на Гонсалвеш, но прати топката в гредата. Рик Джонатан имаше възможност за добавка, но слабият му удар с глава не затрудни Видовшек.

Лудогорец – Олимпия Любляна 1:1

0:1 Тими Елшник 14‘

1:1 Доминик Янков 44‘

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Пластун, Русо, Хайстер, Пьотровски (54 – Нареси), Гонсалвеш, Текпетей (54 – Видал), Янков (73 – Десподов), Десподов, (73 – Рик) Дуа (7 – Тисера)

Олимпия Любляна: Видовшек, Ж. Силва, Ратник, Мухамедбегович, Суалехе, Сешлар (86 – Мотика), Дофо, Елшник. Р. Педро (75 – Гаврич), Нукич (66 – Педро), Посавец (75 – Флоруч)