Който удря първи, не удря два пъти, за съжаление на Лудогорец, които се надяваха след откриващия гол в Любляна всичко да им се нареди. Това им е проблема на българските шампиони, че не си нареждат нещата, а чакат всичко да се нагласи.

Тимът от Разград направи пореден неуспешен опит да влезе в друга орбита, а именно групите на Шампионска лига. По стечение на обстоятелствата, последната причина бе футболист с подходящ космически прякор. И като сме тръгнали в този стил, стигаме до спортната логика, до футболния Господ, който подари титлата на Лудогорец с изпусната дузпа на Турицов след 100-ата минута и сега им спря пътя в Шампионска лига пак с изпусната дузпа в Словения отново някъде след 100-ата минута. И още от същото – на „Армията“ вратаря на орлите хвана дори това, което не искаше да хване, Падт лазеше, падаше, ставаше, но топката го обичаше. Сега при първия гол тя мина през ръцете му. Всичко се връща, както се пееше в една песен. Но Лудогорец или не са я слушали, или са си мислели, че за тях това не се отнася.

Олимпия, догодина пак ела. Това е една друга песен, касаеща вече и Лудогорец, освен Левски. Безмилостна е тази игра! Но в Разград не само, че не я уважават, но откровено и се подиграват. Само блондинката се спъва в един и същи камък, а Лудогорец даже го правят няколко пъти поред. За да излязат от този виц, хегемоните в България трябва да положат усилия, но преди това е необходимо да си направят анализи и поуки, както обичат да казват футболните хора. Точно такива липсват в Разград. Кои са футболните специалисти в този клуб, каква роля играят и какви задачи изпълняват, това е сериозният проблем там?!

Изсипаха се отново едни големи пари в канала. И за финален спринт за шампионската титла, и за реванша с Балкани, но това е тя играта – нямаше как съперниците да излязат на терена с нагласата и потенциала на Левски тази пролет. Тук нещата са сериозни и който подцени ситуацията, си носи кръста.

Лош тайминг. Този път в Лудогорец не посмяха да сменят треньора. Моментът беше или преди реванша с Балкани или преди ответния мач в Любляна. Вместо да кажат на Петев да си събира багажа, да освежат футболистите психически, те ги оставиха да си блъскат главата с намръщения и троснат треньор. Необходимо е разтърсване, дори отърсване от тази начумерена съблекалня. Все едно шефовете не са били на мача с Крумовград. Всъщност, отпадането от Шампионска лига се състоя още в Коматево.

Това е положението, при разлика в цените и заплатите на футболистите на Лудогорец и Олимпия, стрелите задължително отиват към треньора, който в два мача не просто загуби и отпадна, но не успя за надиграе съперника си.

Хората на Петев след майсторския гол на Десподов не удариха втори път, защото приеха играта. И това стана не защото такива са били указанията, а защото нямаха идея и умения как да упражнят контрол над топката и да държат монопола на събитията на терена. А в клуба бе хвърлен ресурс, финансов, организационен и всякакъв, треньорът, който и да е той, да има на разположения достатъчно опции да се надиграва със съперници с по-скромни бюджети. Добре, колкото и да се допускат грешки, колкото и да има дисбаланс в подбора на кадри, колкото и да се купуват такива като Нонато за много пари и с огромна заплата, наставникът на тима винаги е имал предостатъчно футболисти и цялото време на света, когато дойде лятото и международните мачове почукат на вратата, да има отбор, който да направи нещо повече.

Лудогорец, наистина ли не омръзнахте сами на себе си да правите едно и също нищо?! Не е редно това, което виждаме това лято в Европа да го видим и догодина. Ясно е, че сега пак ще бъдат впрегнати всички спортни и не чак толкова спортни механизми за следващата шампионска титла. Но така се задава онзи същия камък, в който винаги се спъва блондинката.

Материал на "Тема спорт"