Лудогорец се справи без никакви проблеми с Ботев Враца в събота. В странен мач разградчани вкараха 5 безответни гола на стадион „Христо Ботев“, като при тях домакините не оказаха съпротива. Явно обаче това бе очаквано от мнозина – показа го ниската посещаемост. В събота орлите дори не успяха да се изпотят, а вчера хванаха самолета за Казахстан. Там във вторник ще се изправят срещу местния Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Сблъсъкът започва в 17:00 часа, а Ивайло Петев и възпитаниците му ще опитат поне отчасти да заличат кошмара от отпадането от Шампионската лига срещу Олимпия Любляна, който бе афиширал далеч по-скромни амбиции от разградчани.

За двубоя в казахстанската столица Ивайло Петев ще може да разчита на двама нови играчи, които до момента нямаха картотеки за евротурнирите. Това са централният защитник Ноа Сонко Сундберг и нападателят Руан Крус. За сблъсъците с Астана те сменят в списъка на УЕФА контузеният таран Квадво Дуа, както и даденият под наем на Сантос през миналата седмица халф Нонато.

Привлеченият от Левски Сундберг и играещият като преотстъпен от Сантос Руан Крус, започнаха като титуляри във Враца. Бранителят изигра цял мач. Той и колегата му в центъра на отбраната Игор Пластун нямаха работа и така и не бяха тествани сериозно. Въпреки това Сонко е гласен за титуляр утре. Кандидатите за негов партньор са трима – вече споменатият украинец Пластун, както и Оливие Вердон и Франко Русо. С най-големи шансове да спечели доверието на Ивайло Петев е последният.

Руан Крус пък даде старт на голеадата срещу Ботев. 22-годишният бразилец се разписа още в 8-ата минута след подаване на Кайо Видал. Той остана в игра до 65-ата минута, когато бе заменен от Десподов. Крус се понрави с изявите си и ще спори за върха на атаката срещу Астана с аржентинеца Матиас Тисера.

За Казахстан с отбора тръгна и Тодор Неделев. Халфът бе повален от вирус в началото на миналата седмица. Той бе в групата за визитата на Ботев Вр, но така и не се появи в игра.

Аут за сблъсъка с Астана е десният бек Сон. Испанецът бе изгонен в реванша срещу Олимпия Любляна, загубен с 1:2. Като титуляр в тази зона на отбраната ще стартира Аслак фон Витри. Сон пък откри головата си сметка за орлите с попадение срещу врачани.

Снимка: Lap.bg