Треньорът на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев говори за проблемите в тима, но също така изрази и увереност, че българските шампиони могат да елиминират казахстанския Астана още в редовното време.

Първата среща от третия кръг на турнира Лига Европа беше спечелена от казахстанците с 2:1, а утре двата тима си дават среща в Разград. Победителят отива в плейофа на турнира, а загубилият слиза в Лигата на Конференциите.

"Нещо, което трябва да подобрим, е играта с топката. В първия мач бяхме изключително вяли, много грешки допуснахме. Това е основното. И другото – да забравим какво е било преди. Да се съсредоточим и утре да покажем един дух за победа и да искаме да спечелим повече от противника. Отборът ни игра изключително добре срещу ЦСКА-София, но този мач е вече в историята и трябва да го забравим. Утре е нов мач, ново предизвикателство. Да влезем с изключително голяма мотивация и да победим Астана", започна Петев.

На въпрос дали са възстановени Доминик Янков и Серджио Падт, както и какви са шансовете им да вземат участие в срещата, той отговори: "Довечера имаме тренировка и след нея ще стане ясно дали можем да ги използваме или не".

А след това се спря на съперника от Астана: "Не мисля, че Астана ще изглежда по коренно различен начин. Това е един техен стил, който е изграден от доста години. но важно е ние по какъв начин и ние какво ще правим през всичките игрови минути. Важно е ние как ще изглеждаме и това е от голямо значение за крайния резултат утре".

"Всеки ден обръщаме внимание на статичните положения. Съгласен съм, че имаме проблеми там. Надявам се, че утре ще бъдем перфектни и няма да има такива пропуски. Надявам се отборът да изглежда стабилен и уверен. Основно нещо е постоянството. Естествено, работим върху това нещо, защото отбор като нашия не бива да изпада в такива моменти, каквито видяхте в определени мачове. Ние трябва да държим постоянство и сме длъжни да го правим", коментира Петев проблемите на своя отбор при стандартните ситуации.

Относно схемата и терена с натурална трева, спациалистът заяви: "Все пак играем на нормален терен, зад нас ще бъдат и нашите фенове. Дали ще играем с трима или с четирима, ще видите утре. Разбира се, че имахме разговори за картоните. Винаги обръщаме внимание на слабостите, в това число и картона на Сон с Олимпия. Където виждам слабост, винаги говорим и искаме да се подобряваме във всеки един мач. Имам увереност и ще работим да решим крайния изход от мача още в редовното време. Затова ще работим и имам голяма увереност".