Лудогорец ще посрещне Спартак Търнава днес, 21 септември, от 19:45 часа българско време в първи мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Двубоят ще се играе на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

"Орлите" за поредна година ще участват в груповата фаза на евротурнирите, след като през миналия сезон играха в групите на Лига Европа, а през пролетта и в осминафиналите на Лигата на конференциите. Лудогорец започна тази кампания в квалификациите на Шампионската лига, където тимът отстрани косовския Балкани, преди да бъде отстранен от Слован Братислава, след което шампионите на България победиха казахстанския Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да загуби от Аякс в плейофите. Така разградчани се класираха за групите на ЛК, където ще премерят сили със Спартак Търнава, Фенербахче и Нордселанд.

От своя страна Спартак Търнава отстрани последователно латвийския Ауда, полския Лех Познан и украинския Днипро-1, за да намери място в групите. Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев отбеляза това в пресконференцията преди двубоя. "Длъжни сме да излезем максимално мотивирани и концентрирани, за да изиграем един добър мач. Естествено, пред нашите фенове ние винаги се чувстваме по-комфортно и се надявам с тяхна помощ да изиграем един силен мач и да победим. Спартак Търнава заслужава уважение, тъй като по пътя си до групите е елиминирал отбори като Лех Познан и Днипро-1, те са опитен отбор. Наясно сме, че няма да ни е лесно, но ние сме длъжни да направим всичко възможно да победим", каза Петев.

"Особено в мачовете от първенството най-големият противник на Лудогорец е самият Лудогорец. Когато не подхождаме така, както трябва, ние сме уязвими да изгубим точки, както се случи. Сигурен съм, че концентрацията и мобилизацията ще е на ниво", допълни той, визирайки равенството с Ботев Пловдив в последния мач на тима от Първа лига.

Част от Спартак Търнава е бившият футболист и капитан на Левски Роман Прохазка, който е играл много мачове срещу Лудогорец. "В днешно време не е много трудно да разузнаеш противника, Прохазка знае обстановката, играл е на нашия стадион, надявам се пак да загуби", сподели по темата Петев.

В другия мач от групата Фенербахче посреща Нордселанд също от 19:45 часа. /БГНЕС