Треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев е отписал от сметките си Тодор Неделев и бъдещето на халфа в Разград не изглежда никак сигурно. Това разкри пред "България Днес" източник от клуба, запознат със ситуацията на "Хювефарма арена".

Тошко не играе в мачовете и много трудно би могъл да се пребори и за участие в стартовия състав.

Стилът, който Петев иска да налага, се гради върху играчи, които имат бързина и умеят да пресират. Явно на този етап Неделев не се вписва в схемата. Най-силните качества на Тошко са отличният поглед върху играта, пасовете, с които умее да разсича отбраната на съперника, и неговата креативност в средата на терена. Очевидно това не е достатъчно за Неделев да се пребори за титулярна позиция.

Пловдивският полузащитник изненадващо премина в състава на шампионите в началото на март срещу 300 000 евро. Неофициалната информация е, че за да приеме предложението на "Лудогорец", Неделев е бил изкушен с огромна заплата за българските стандарти в размер на 40 000 евро.

Преди да подпише с "Лудогорец" Неделев е играл само в два отбора - "Ботев" (Пловдив) и германския "Майнц 05". С екипа на "жълто-черните" има 190 мача в елита, като е отбелязал 62 гола и е реализирал впечатляващите 57 асистенции. За националния отбор Неделев е записал 44 мача с 5 гола и 9 асистенции.