"Има победи, големи победи, а след това има и унижения. Именно последното направи Нордселанд в четвъртък вечер, когато изпрати българския шампион Лудогорец у дома с огромен шамар - 1:7. По този начин датските сребърни медалисти са на второ място в група H на Лигата на конференциите."

Това е част от коментара на датската медия dr.dk по повод на най-срамната загуба на българския шампион в Европа, пише "Труд". Медията не спря до тук и към снимка на един от играчите си добави: "Имаше много възможности да се изпробват сцени на празнуването на голове за Нордселанд, който вкара общо седем. Бенджамин Нигрен вкара две от попаденията". Нигрен празнува един от головете си подобно на Лео Меси, слагайки си ръцете на ушите, знак към критиците на клуба и лично на качествата на този футболист. 

"Датските сребърни медалисти бяха в слаба форма до мача от Лига на конференциите срещу Лудогорец. Лудогорец, от друга страна, спечели шампионата в последните 12 години в България, така че не беше лесна задачата пред Нордселанд. Тя обаче бързо стана лесна, когато датчаните получиха наказателен удар само след една минута игра. Вкаралият последните си два опита Маркус Ингвартсен не се провали и изведе домакините напред с 1:0. Но в играта имаше много скорост, защото само шест минути по-късно отново имаше дузпа - в другия край на полето. Оливие Вердон от Лудогорец бе също толкова уверен, колкото и Ингвартсен и вкара за 1:1. Беше леден душ за Нордселанд. Но такъв, който наистина те събужда. Само две минути по-късно топката отново беше в мрежата, след като Ибрахим Осман се възползва от голяма вратарска грешка на Серджио Падт от тима на гостите.

Имаше малко затишие в мача – но само за двайсетина минути. След това датските сребърни медалисти отново бяха на място, когато Йепе Тверсков скочи най-високо при ъглов удар и с глава отбеляза за 3:1.Само две минути по-късно шведът Бенджамин Нигрен празнува гол, като направи резултата 4-1 след 33 минути игра. Ибрахим Осман обаче направи отличен дрибъл, преди топката да се озове при шведския нападател, който с лекота прати топката във вратата. Българите направиха каквото могат, за да спрат 18-годишния Осман. Но тийнейджърът беше в страхотно игрово настроение. 

С 4:1 на почивката мачът по същество беше решен. Но Нордселанд даде газ. След 68 минути на контра машината подлуди българите. Толкова луд, че Син не можа да направи нищо, освен да насочи центриране от датския тим в собствената си мрежа, за да направи резултата 5:1.

Шест минути по-късно Бенджамин Нигрен получи топката на границата на терена и отправи хубав далечен удар, който Серджио Падт не успя да спре за 6:1. Пет минути преди края резултатът беше 7:1, когато резервата Кристиан Расмусен успя да завърши страхотна атака, като лесно вкара топката във вратата за крайния резултат.

С голямата победа Нордселанд взима първите си три точки у дома в групова фаза на евротурнир. Това също ги изкачва на второ място в групата", добави изданието.

Снимка: БГНЕС