Стойчо Стоев сподели след равенството между ЦСКА и Левски във „Вечното дерби“, че понякога е трудно дербитата да оправдаят големите очаквания на хората и допълни, че равенството на Националния стадион „Васил Левски" е било закономерният резултат.

Трудно е в дербитата да се получи това, което очакват фенове и журналисти. И двата отбора влизат в подобни мачове с мисълта, че това е дерби и не трябва да се загуби. Въпреки всичко за мен Левски и ЦСКА предложиха добър футбол", заяви наставникът пред БНТ.

Опитният специалист коментира и битката за титлата в Първа лига, изразявайки мнения, че е твърде рано да се правят каквито и да е било прогнози.

Твърде рано е за прогнози, защото има още много мачове. Наистина първенството ще се реши през пролетта. Засега имаме пет отбора с амбиции за първото място - Локомотив Пловдив, Черно море, Левски, ЦСКА и Лудогорец. Предполагам, че ще правят грешки, но най-важното е да влезеш с добър актив в пролетта, за да атакуваш първото място", категоричен е Стоев.

Бившият нападател, който води Лудогорец в два различни периода, говори и за ситуацията в клуба и масовите оставки след разгромното поражение със 7:1 като гост на датския Нордселанд, което бе най-тежкото в историята на клуба в Европа.

Очакваше се, че ще има реакция след тази загуба. Винаги можеш да загубиш, но 7:1 е твърде много. Реакцията, както те казаха беше един морален акт, защото всички чувстват някаква вина за случилото се. Според мен, както винаги, вината ще бъде изцяло поета от треньорския състав и там ще има промени. На по-високо ниво едва ли ще има някакви големи промени, защото все пак трябва и време, за да намериш хора, които да ти управляват клуба. Във футбола винаги можеш да загубиш, но когато се случи с такъв резултат това оставя пепел върху имиджа на клуба", заяви треньорът, извел „орлите" до две титли и една Купа на България.

Има твърде много време до края на първенството. Със сигурност ще има някакви промени. Определено Ивайло Петев не е най-големият виновник. Все пак футболистите правят така, че идеите да се материализират на терена. Връщайки се назад във времето обаче, играчите там никога не са били виновни, а треньорът. Това е нормално - няма как да освободиш 20 футболисти, но някакси тези в Лудогорец се чувства по-неприкосновени", продължи Стоев, който бе начело на Лудогорец и при най-големия пробив на тима в Европа, а именно достигането на 1/8-финалите в Лига Европа през сезон 2013/14.

Накрая доскорошният наставник на Локомотив София сподели и дали очаква всички оставки в Разград да бъдат приети от собствениците - братя Домусчиеви.

Съмнявам се, че ще бъдат приети всички оставки с лека ръка. Ако това се случи, Лудогорец ще се оголи като организация. Във времето може би и това ще се случи, но не смятам, че ще бъде сега. Пак казвам, че според мен треньорският екип ще бъде жертван в този момент", завърши Стойчо Стоев.