Лудогорец посреща Крумовград в среща от 16-ия кръг на Първа лига утре днес. Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград започва в 15:30 часа.

Шампионите започнаха със загуба под ръководството на завърналия се на треньорския пост Георги Дерменджиев, който замени освободения Ивайло Петев. „Зелените“ отстъпиха на Фенербахче с 1:3 при визитата си в Истанбул в двубой от турнира Лига на конференциите. След това обаче разградчани се реваншираха и записаха две последователни победи във вътрешния шампионат, надигравайки последователно Хебър Пазарджик и Славия. Тези два успеха, в комбинация с грешки на преките конкуренти за титлата, позволиха на Лудогорец възможността да излезе начело в класирането, макар и временно, ако вземе трите точки срещу Крумовград.

Новаците от своя страна са 11-и в подреждането с 18 точки. Клубът се раздели със старши треньора си Неманя Миланович след загубата от Славия с 0:2 като гост, което бе изненадващо решение за мнозина. На негово място застана Станислав Генчев, който е бивш наставник на Лудогорец. Дебютът на Генчев не бе успешен, като Крумовград отстъпи на Спартак Варна с 0:1 в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Сега бившият треньор на Лудогорец ще се опита да препъне 12-кратните шампиони по пътя към върха в официалния си дебют начело на Крумовград за първенство.

Пълна програма за 16-ия кръг в Първа лига:

Петък, 3 ноември

Берое – Пирин Благоевград 0:0

Ботев Пд – Локомотив Пд 0:0

Неделя, 5 ноември

15:30, Лудогорец – Крумовград

Понеделник, 6 ноември

13:00, Ботев Враца – Локомотив София

15:30, Славия – Етър

18:00, ЦСКА – Хебър

Вторник, 7 ноември

15:00, Черно море – Арда

17:30, ЦСКА 1948 – Левски