Лудогорец постигна престижна победа с 2:0 над турския Фенербахче и запази шансове за класиране в елиминациите на Лига на Конференциите. Хората на Георги Дерменджиев изиграха почти перфектен мач в Разград и стигнаха до трите точки благодарение на феноменалното попадение на Якуб Пьотровски в 18-та минута и успокоителен гол на резервата Руан Секо в продълженията. 

Така Лудогорец се възползва от равенството на Нордселанд срещу Спартак Търнава по-рано днес и събра актив от 6 точки. Води Фенербахче с 9, пред Нордселанд със 7 и Спартак Търнава с 1. Фенербахче пък допусна втора поредна загуба, след като преди това бе в серия от 20 поредни победи.

Турците започнаха мача със самочувствие и разиграваха добре топката, но пък липсваха сголовите положения. Вместо това директният футбол на Лудогорец създаде някои проблеми за защитата на гостите и така се стигна до 18-та минута, когато “орлите” поведоха в резултата.

Якуб Пьотровски получи една избита топка на около 25 метра от вратата на противника и с мощен удар по правата остави на крака Ливакочив - 1:0 за Лудогорец.

Малко след това шампионът на България имаше нов шанс за гол, но Ливакочив отстрани удар отблузо. В 34-та минута Пьотровски намери в наказателното поле на Фенербахче Квадво Дуа, който стреля незабавно, но не успя да улучи очертанията на вратата. До края на първата част Лудогорец имаше още едно положение, но Ливакович спаси силен удар на Текпетей.

След почивката Фенербахче опитваше да контролира играта, но турците бяха все така беззъби в последната третина. Все пак в 56-та минута Батшуай изскочи един на един срещу Вердон и стреля с левия си крак от малък ъгъл. Слуга успя да отклони леко топката, която след това се отби и в гредата.

В 67-та минута Лудогорец изгради нова хубава атака, при която Пьотровски опита да намери Дуа в наказателното поле, но швейцарецът не успя да овладее.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато Якуб Пьотровски поде едно бързо нападение и центрира остро в наказателното поле на турците. Там топката щастливо попадна у резервата Руан Секо, който на празна врата реализира за крайното 2:0. 

Лудогорец - Фенербахче 2:0

1:0 Якуб Пьотровски 18'

2:0 Руан Секо 90+2'

Лудогорец: Слуга, Фон Витри, Вердон, Русо, Недялков, Нареси (72 - Делев), Гонсалвеш, Пьотровски, Видал, Текпетей (78 - Шуяр), Дуа (72 - Руан)

Фенербахче: Ливакович, Осайи-Самуел, Акчичек, Остерволде, Кадьоглу, Юксек, Креспо (77 - Найир), Зайц (63 - Шимански) (, Кент (63 - Кахвечи), Тадич (77 - Юндер), Бачуай