Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че победата над Фенербахче е показала с какви футболисти разполага отбора и че това, за което ще се бори е пробив в груповата фаза на Шампионската лига.

Бившият национален селекционер е доволен от играта на възпитаниците си при успеха над турския гранд с 2:0 тази седмица.

"Беше една нормална вечер, вярно има емоция, но аз най-вече искам заради играчите си да повярват във възможностите. Мисля, че тактическата постановка беше много добра. Тази победа показва с какви качества разполагат играчите. В един такъв мач се придобива рутина и започват да вярват в себе си", разкри специалистът пред БНТ.

Той коментира и поведението си като треньор. "Опитвам се да придам точно спокойствието и на играчите. Не обичам да показвам грешките им пред всички, искам да им вдъхна увереност в техните възможности", обясни наставникът на Лудогорец.

Дерменджиев иска отборът да стане добър екип и играчите му да постигнат заедно това, което са решили. "Категорично заявявам, че играем за титла и след това евентуално пробив в груповата фаза на Шампионска лига. Това трябва да се знае. Отборът да свиква да играе под напрежение", каза още наставникът на "орлите".

Той смята, че е добре в първенството да има конкуренция. "Дотук си свършихме работата с Фенербахче и то перфектно, но след два дни ни чака друг мач, който е по-труден, нямаме право на никаква грешка. Лудогорец има голяма класа", обясни треньорът.

Дерменджиев смята, че е невъзможно Лудогорец да стане шампион на страната 12 пъти благодарение на съдийско съдействие. 

"Изобщо не слушам слуховете, че Лудогорец е 12-кратен шампион на България с помощ от съдиите. Няма как отбор без класа да стане 12 пъти шампион на България. Този отбор игра срещу Реал Мадрид и ПСЖ, а в българското първенство му помагали...", иронично коментира той.

Дерменджиев коментира и темата национален отбор и пожела успех на новия треньор на "лъвовете" Илиан Илиев.

"Ще му бъде изключително трудно, трябва да бъдем търпеливи. Може би той ще изгради един тим, който ще се противопоставя добре и да даде възможност на младите играчи, които да израстнат, но това не става за един месец, става въпрос за години", коментира треньорът.