На различна тактика от тази, която предприе за двата мача с турския гранд “Фенебрахче”, ще заложи треньорът на “Лудогорец” Георги Дерменджиев. Днес от 22,00 ч гостува на словашкия “Спартак” (Търнава) в предпоследен мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Разградчани имат реален шанс дори за първото място, което директно ще ги класира за 1/8-финалите на най-новото отроче на УЕФА. За целта 12-кратните шампиони задължително трябва да победят противника и да се надяват “Фенербахче” да допусне грешка при тежкото им гостуване в Дания на “Нордшеланд”. Поради тази причина Дерменджиев ще заложи на по-офанзивна тактика, за разлика от двубоите с “Фенербахче”, когато родният хегемон игра предпазливо и разчиташе основно на контраатаки, предава "24 часа".

Аут от сметките на 68-годишния специалист е Спас Делев. Крилото не се качи на самолета за Словакия, защото има грип. Очаква се Дерменджиев да направи няколко промени спрямо последния мач на шампионите - загубата 2:3 от “Славия” в Първа лига.

Съперникът на разградчани пък има още по-сериозни проблеми. Треньорът на “Спартак” Михал Гасперик няма да може да разчита на куп основни състезатели. Въпреки това тимът от Търнава се готви да подхлъзне родния хегемон и да го спре в устрема му за продължаване напред в Лигата на конференциите.