Носителят на купата на България за изминалата година Лудогорец продължава защитата на трофея. "Орлите" треснаха 4:0 Локо (Пд) в 1/8-финален мач, игран в Разград.

Резултатът бе открит още в 11-ата мин. Точен бе Кайо Видал. В началото на втората част пък "смърфовете" останаха с 10 души. За втори жълт картон бе изгонен бранителят на Локо Хорхе Сегура.

Рик Джонатан направи 2:0 в 76-ата мин.В 85-ата мин пък Руан Круз бе точен за 3:0. Интересното е, че и трите гола бяха дело на бразилци.В последната мин от продължението на двубоя Тисера направи 4:0.

След като осъзнаха, че съперникът им не може да ги затрудни, Лудогорец настисна ръчната и намали темпото с мисъл за предстоящото дерби с ЦСКА. Битката за първото място е в неделя от 17,45 часа на стадион "Българска армия".


Още в 4-ата мин Лудогорец пропусна да открие резултата. Кайо Видал бе изведен зад защитата на тима на Александър Томаш. Бразилецът напредна и стигна до наказателното поле, озовал се очи в очи с Динко Хоркаш, но вместо да завърши сам, реши да подава. Топката обаче бе пресечна от Ефе Али и след това стражът на Локомотив улови.

В 11-ата мин Лудогорец поведе. Текпетей излезе сам срещу вратарят и пусна към Видал, който на празна врата не сбърка.

В 57-ата мин гостите от Пловдив останаха с 10 души на терена. Сегура бе изгонен за два жълти картона.

В последния половин час играчите на Георги Дерменджиев стигнаха до няколко ситуации. Първо капитанът Якуб Пьотровски намери с хубав пас Текпетей. Ганайското крило си нагласи топката на левия крак и стреля силно пред наказателното поле, но Хоркаш плонжира и изби.

5 мин. по-късно разградчани разиграха добре, но Аслак Фон Витри не успя да завърши.

В 72-ата минута Франко Русо надскочи всички в противниковото наказателно поле, но ударът му премина над вратата от малкия пеналт.

В 76-ата мин родният шампион реши всичко в мача. С бомбен удар извън границата на наказателното поле Рик матира Хоркаш и го накара да извади топката за втори път от мрежата си.

В 83-ата мин Рик се озова очи в очи със тража на Локо, но хърватският вратар предугади какво ще направи играчът на Лудогорец и парира шута му.

Малко по-късно резервата Руан Круз вкара, за да стане резултатът класически.

В последната секунда от продължението на двубоя Тодор Неделев намери с брилянтен пас друга резерва - Матиас Тисера в наказателното поле. Аржентинецът не пропусна от близка дистанция и оформи крайния резултат.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО (ПД) 4:0

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Дамян Христов, Сон, Оливие Вердон, Франко Русо, Аслак Фон Витри, Педро Нареси, Клод Гонсалвеш, Кайо Видал, Якуб Пьотровски, Бърнард Текпетей, Квадво Дуа

ЛОКО (ПД): Хоркаш, Али, Сегура, Паскалев, Лясков, Камдем, Евандро, Джовани, Каракашев, Дион, Илиев