Един от най-силно представящите се футболисти на Лудогорец от началото на сезона Бърнард Текпетей е под въпрос за важния двубой с Нордселанд. Орлите приемат датския тим в четвъртък от 19:45 часа.

От крайния резултат, както и от този в другата среща между Фенербахче и Спартак Търнава, зависи участието на разградчани в турнира и след Нова година. Лудогорец в момента заема второ място в класирането на Група Н на Лигата на конференциите с 9 точки, колкото има и третият Фенербахче. Лидер е Нордселанд с 10. Първите два отбора продължават в турнира и напролет.

Текпетей получи разтежение по време на мача с ЦСКА и в края бе заменен, но без видимо да има травма. Все пак ганаецът остава под въпрос за сблъсъка с Нордселанд, написа dsport.bg. В Разград до последно ще се надяват, че ще могат да го използват.

Треньорът на орлите Георги Дерменджиев има още един проблем, тъй като Кайо Видал е наказан. Това означава, че ако Текпетей не се възстанови, то наставникът ще трябва да мисли други опции по фланговете. Стигне ли се до такъв сценарий, то като титуляри ще стартират Спас Делев и Рик Джонатан. Същото се отнася и за крайните защитници.

Към този момент Лудогорец има на разположение само Сон като напълно здрав. Антон Недялков със сигурност няма да вземе участие в мача. Фон Витри пък се контузи по време на загрявката на мача с ЦСКА и ако не се възстанови, то Дерменджиев отново ще трябва да мисли варианти за тази позиция. Допълнително утежнение е фактът, че Иван Йорданов, който действаше като ляв бек, също получи травма по време на двубоя с армейците и бе заменен от Георги Терзиев. Дерменджиев за момента запазва спокойствие, тъй като има още ден до мача с Нордселанд и се надява поне един от проблемите му да бъде решен.