Двама от твърдите титуляри на Лудогорец са обект на интерес от клубове от топ първенствата. Става въпрос за Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски.

Елитният френски Монпелие е набелязал за трансфер перлата на разградчани Текпетей, пише "Екип".

Тимът, който през сезон 2011/12 г. изпревари изненадващо ПСЖ и вдигна първа титла на Лига 1 в историята си, на този етап обаче не е склонен да извади исканите от орлите 5 млн. евро. Сумата е смятана за твърде висока от президента на клуба Лоран Николен.

През настоящия сезон Текпетей е отбелязал 11 гола и има 7 асистенции в 32 мача във всички турнири за шампиона на България. Монпелие ще продължи да следи изявите на Текпетей, а още тимове от Франция са набелязали ганаеца.

Елитният германски Хофенхайм пък следи Пьотровски, съобщава полското издание Sport. Пьотровски пристигна в Лудогорец от Фортуна Дюселдорф и е един от лидерите на разградчани, като сложи и капитанската лента, пише "Тема спорт".

Полският национал е оценяван от Transfermarkt на 2,5 млн. евро, но вероятно зелените могат да приберат и по-сериозна цифра от продажбата му. Куба имаше основна заслуга Лудогорец да премине груповата фаза на Лигата на конференциите. Футболистът вкара решителния гол срещу Нордселанд в Разград, с който орлите полетяха към плейофите за 1/8-финал напролет.

Снимка: Lap.bg