Бразилският полузащитник Нонато, който е собственост на Лудогорец, но от лятото се подвизава в Сантос като преотстъпен, ще остане в гранда от родината си и през пролетта, пишат местните медии.

Първият отбор на Пеле преди месец изпадна за първи път през елита и предстои да се състезава в Серия Б, като в състава ще настъпят сериозни реформи. В Сантос обаче смятат заплатата на Нонато за „приемлива“ и са склонни дори да опитат да го задържат за постоянно.

Настоящият му договор за наем е до юни 2024 г. 25-годишният полузащитник първоначално бе резерва при черно-белите, но постепенно се наложи в титулярния състав, като записа 14 двубоя, в които отбеляза едно попадение.

Наскоро от Бразилия се появиха информации, че Лудогорец и Сантос може да осъществят любопитна сделка, която включва размяната на Нонато и нападателя Руан Крус. 22-годишният стрелец е преотстъпен в Разград до януари, а орлите искат да го задържат за постоянно в редиците си. В същото време те са склонни да се разделят с Нонато, който не оправда очакванията след трансфера си от Интернасионал през лятото на 2022 г.

Снимка: БГНЕС