Бившият нападател на Лудорогец Игор Тиаго, който в момента е футболисти на белгийския гранд Брюж, получи повиквателна за националния отбор на Бразилия до 23 години, съобщи вестник "Дерниер йор".

Таранът заслужи тази чест заради добрите си изяви за Брюж през сезона. Тиаго е трябвало да се яви следващата седмица на лагер на тима на Бразилия, който се готви за континентален турнир, чрез който може да се класира за Олимпийските игри в Париж.

Игор Тиаго обаче е предпочел да откаже поканата и да остане в Брюж за подновяването на сезона в Белгия, което ще стане в края на януари. Той има право на това, тъй като турнирът не е част от официалния календар на ФИФА.

"Мечта е да играя един ден за родината ми. Заради обстоятелствата обаче това не е възможно на този етап. Това обаче ме мотивира да продължа да работя много. Разбирам и позицията на Брюж, тъй като ни предстоят много важни мачове", коментира бразилецът, цитиран от вестника.

Игор Тиаго премина миналото лято от Лудогорец в Брюж за около 8 милиона евро. Той е вкарал 20 гола в 34 мача във всички турнири за отбора до момента./БТА

Снимка: БГНЕС