Доминик Янков напусна лагера на Лудогорец в Турция, разбра „Тема Спорт“. Халфът се е сбогувал със съотборниците си в неделя и е тръгнал към България. Както е известно, националът е пред трансфер в клуба от МЛС Монреал. Канадският отбор играе в шампионата на САЩ.

Снощи Янков тръгна за дългото пътуване до Северна Америка, за да мине в следващите дни медицински прегледи и да подпише с клуба. Според запознати Монреал ще брои на Лудогорец 2 милиона долара за правата на играча.

Интересното е, че 23-годишният атакуващ полузащитник е родом именно в Канада – в Торонто. Там е израснал. Пристига в Разград през януари 2018 година, като първо е в школата на орлите. Постепенно пробива до първия отбор. Договорът му с Лудогорец бе до юни 2025 година.

Така България ще има втори футболист в МЛС на САЩ, след като Филип Кръстев е част от ФК Лос Анджелис. Напоследък Доминик Янков не се ползваше с доверието на старши треньора Георги Дерменджиев и въпреки че не бе контузен, рядко влизаше в игра. Затова и играчът и агентът му са решили да приемат офертата на Монреал.

Излязоха интересни подробности около несъстоялата се контрола на Лудогорец с Шахтьор Донецк в Белек. Спарингът трябваше да се изиграе на втория терен в комплекс „Мардан“, но проверката беше отложена уж по настояване на собствениците на съоръжението. Като причина изтъкнаха дъжд и наводнен терен. Час и половина преди срещата, която трябваше да започне в 16:30, колегите от sportal.bg обявиха в своя новина, че са се убедили лично в състоянието на тревното покритие. Оказало се, че на него не само няма вода, но то е и в перфектно състояние. Освен това и дъждът бил спрял, а времето предразполагало към отлични условия за игра… Такава обаче нямаше!