Лудогорец продължава работата си по селекцията. Разградчани набелязаха румънския ляв защитник Валентин Цику за подсилване на отбраната, но за момента все още умуват върху възможността да го привлекат.

23-годишният футболист е капитан на елитния Петролул Плоещ, като след дебюта му през 2018 година е записал 143 двубоя за тима, в които е вкарал 7 гола.

Бранителят има договор с клуба до 30 юни 2026 година и сумата, за която румънският тим ще се раздели с него, е 1 милион евро. Отговорните фактори в Разград са се заели с преговорите, като желанието им е да намалят желаната сума.

В северната ни съседка дори го сравняват с Кристиан Киву и му предсказват бляскаво бъдеще. Лудогорец има за съперник за подписа на Цику белгийския Гент, но се надява, че ключова роля ще има техническият директор Козмин Моци.

Зоната на левия бек е проблемна за орлите, тъй като капитанът Антон Недялков през последните години е измъчван от контузии, а тежка травма имаше и Дени Групер. Това водеше често до преквалифициране на други играчи на левия фланг.