Швейцарските медии не са оптимисти, че местният “Сервет” ще елиминира българския хегемон “Лудогорец” в плейофа за Лигата на конференциите. Първият епизод от сблъсъка е в четвъртък от 22,00 ч в Женева. Стадионът вече е почти разпродаден и се очаква над 20 хил. души да гледат срещата. Реваншът е седмица по-късно в Разград.

“Лудогорец” е доста солиден отбор, който има опит в Европа. Българският тим е по-скъп от “Сервет” - 35 млн. евро срещу 22 млн. Нашият тим се раздели с основен играч в лицето на Крис Бедия, който вече носи екипа на “Унион” (Берлин). “Лудогорец” пък запази основния си състав”, пише цитирано от "24 часа" швейцарско издание в анализа си по повод предстоящия мач.

Медиите в алпийската страна обръщат внимание и на последния двубой за шампионата на “Сервет”. Тимът падна за първи път от 5 месеца, а според информациите част от футболистите са се изпокарали след поражението 1:2 от “Ивердон”.

Рефер на първата среща между швейцарци и българския шампион пък ще е словакът Филип Глова. Негови помощници ще са сънародниците му Даниел Полашек и Петер Беднар. Мартин Дохол ще бъде четвърти съдия.

В Швейцария обръщат сериозно внимание на дуото в българския отбор Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски. За лидерите на разградчани е обяснено, че са най-опасните играчи в тима на Георги Дерменджиев.

Ганаецът обаче може да не тормози отбраната на “Сервет”. Текпетей има травма и до последно ще е под въпрос за мача в Женева. Той се контузи в спора за суперкупата в събота срещу ЦСКА 1948.