Лудогорец направи нова крачка към спечелването на 13-ата си поредна титла на България, след като победи с 2:0 Пирин в Благоевград. Домакините се държаха равностойно на шампионите до 58-ата минута, когато Николай Бодуров се отбеляза автогол. След това Педро Нареси се разписа и реши двубоя в полза на разградчани.

Двата отбора започнаха предпазливо, като играта се водеше предимно в средата на терена. Постепенно разградчани взеха инициативата, а това позволи на домакините да организират хубава контраатака. Бенгюзов изведе отдясно Асен Дончев, който центрира към Юго Комано, но той не успя да отправи завършващ удар. 

Първата голова възможност дойде в 27-ата минута, когато Рик Джонатан центрира към границата на вратарското поле. Там Педро Нареси стреля с глава, но топката не намери очертанията на вратата. 

В 38-ата минута двата тима направиха по един пропуск. Първо Неделев изведе Сон отляво в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Ковальов. В последвалата контраатака Иван Тасев пробяга половината терен преди да отправи шут, който мина покрай вратата.

Второто полувреме започна на доста по-високи обороти. В 51-ата минута домакините пропуснаха да поведат, след като Юго Комано излезе само срещу Пад, но вратарят скъси дистанцията и не позволи да бъде преодолян.  

Резултатът бе открит в 59-ата минута. Рик Джонатан се справи на левия фланг с Арно и пусна остро центриране във вратарското поле. Въпреки че не бе притесняван от никой, Бодуров прати топката в собствената си врата в опита си да я изчисти.

Малко по-късно Асен Дончев можеше да изравни, след като бе изпуснат от защитата на разградчани, но шутира слабо в ръцете на Пад. 20 минути преди края треньорът на гостите Георги Дерменджиев пусна в игра Ивайло Чочев и Руан Крус и това веднага даде резултат.

В 74-ата минута Руан получи топката от Рик Джонатан на границата на пеналта. Бразилският нападател продължи елегантно с пета към нахлуващия Нареси и халфът с удар по земя не остави шанс на Ковальов - 0:2.

Така Лудогорец записа 10-а поредна победа в елита и прекъсна серията на Пирин от 6 мача без загуба. Шампионите остават на лидерската позиция, като имат 6 точки повече от втория ЦСКА, а са и с мач по-малко. "Орлетата" пък са на 13-ата позиция.

Пирин - Лудогорец  0:2

Голмайстори: 0:1 Бодуров (59-авт), 0:2 Нареси (74)

Пирин: Максим Ковальов, Асен Дончев, Виталийс Ягодинскис, Николай Бодуров, Георги Върбанов, Айуб Абу, Венцислав Бенгюзов, Арно Лузайадио, Данило Полонский, Иван Тасев, Юго Комано

Лудогорец: Серджио Пад, Георги Терзиев, Диниш Алмейда, Оливие Вердон, Сон, Педро Нареси, Клод Гонсалвеш, Бърнард Текпетей, Тодор Неделев, Рик Джонатан, Квадво Дуа