Лудогорец постигна споразумение с капитана Антон Недялков за удължаване на договора между двете страни, разбра „Тема Спорт“. Настоящото споразумение изтичаше с края на кампанията и през юни националът щеше да стане свободен агент. Това обаче няма да се случи. Преговорите за контракт между разградчани и левия бек, който е ползван и като централен защитник, започнаха през пролетта.

Преди това шефовете изчакваха, за да видят как ще се развие възстановяването от контузия на бранителя. Той получи травма в края на есенния дял на кампанията. Но се наложи да се оперира. Очакваше се Антон да бъде готов за игра в началото на пролетния полусезон, но възстановяването му се проточи доста. През миналия месец Недялков най-накрая се завърна на терена.

А това форсира и разговорите между двете страни. Когато е здрав, той е несменяем титуляр. Заради травми защитникът има само 5 шампионатни двубоя този сезон. Контузии го вадиха за дълго от игра и в предишните две кампании. През 2021/22 той бе на терена в Първа лига в 8 срещи, а през следващата 2022/23 в 16. Недялков бе взет в Лудогорец от американския Далас през лятото на 2018 година.

Тази пролет разградчани вече удължиха договора на Спас Делев. Фланговият нападател получава малко шансове за изява, защото има сериозна конкуренция в лицето на Бърнард Текпетей, Рик Джонатан, Кайо Видал и Раи Насименто. Очаква се обаче първият да бъде продаден през лятото. Към Текпетей има сериозен интерес, включително от клуб от Бундеслигата. За това разкри самият футболист още през зимата.

Снимка: БГНЕС