Треньорският щаб на Лудогорец разиграва последни тактически опции за днешния финал срещу Ботев Пловдив за купата, но в същото време техническият екип работи усилено по лятната селекция.

Нараства вероятността разградчани да привлекат звездата на Берое Себастиян Вия. Колумбийският нападател вече обяви, че двубоят срещу Пирин ще е последният му с екипа на старозагорци. Под Аязмото стрелецът успя да възроди кариерата си, след като преди година бе изгонен от аржентинския гранд Бока Хуниорс заради проблеми с местното законодателство. Вия изигра общо 11 шампионатни мача за Берое, в които отбеляза пет гола и направи една асистенция. Така помогна на отбора да се спаси от изпадане.

След като тази задача бе изпълнена, 27-годишният футболист реши да погледне към ново предизвикателство. В родината му написаха, че в началото на тази седмица у нас са пристигнали агентите му. И в момента те водят преговори с ръководството на Лудогорец. Като вероятността той да премине при орлите не е никак малка. Уточнява се обаче, че Вия има още предложения от Бразилия, Аржентина и родната Колумбия.

А пред колумбийско радио нападателят заяви, че няма нищо против да се завърне в Толима, откъдето тръгна за големия футбол. „Дължа много на Толима, защото ми даде възможност да се докажа. Ако президентът ми изпрати конкретна оферта, то ще се чекирам на първия полет за Колумбия, каза играчът.“

Лудогорец се доближи и до трансфера на 28-годишния халф Филипе Машадо от Крузейро. „Тема Спорт“ вече обяви, че разградчани вече са се разбрали с дефанзивния полузащитник и мениджърите му. Явно обаче се върви и към разбирателство и с клуба му. Причината е, че от Крузейро обявиха, че Машадо вече няма да бъде включван в групата за мачовете на отбора. Той има договор с тима до края на 2025 година.