Българският футболен шампион Лудогорец е постигнал договорка с Хамарби за привличането на централния защитник Едвин Куртулус, съобщи местното издание "Експресен".

От елитния шведски клуб са приели подобрената оферта на разградчани за 24-годишния Куртулус от малко над 25 милиона шведски крони (2.23 милиона евро), след като по-рано отхвърлиха първото предложение на българите от 22 милиона крони (1.96 милиона евро).

Сделката се очаква да стане факт официално в близките дни, след като страните изгладят още някои дребни детайли по трансфера, след което бранителят ще пътува за България, за да премине медицински изследвания. Ако не се случи нещо извънредно, той ще бъде представен за ново попълнение на Лудогорец.

Куртулус, които има четири мача за националния отбор на Швеция, има договор с Хамарби за още един сезон. През миналото лято той отказа да премине в Щурм Грац, въпреки че ръководството на клуба от Стокхолм беше приело офертата на австрийците от 30 милиона крони (2.7 милиона евро). През зимата той беше свързван с преминаване в Верона или Болоня, но от двата италиански клуба така и не пратиха конкретни оферти, след като защитникът се контузи.

Снимка: БГНЕС