Атомното дуо в атаката на националния отбор на Англия – Хари Кейн и Джейми Варди, се развихри в контролата срещу Турция, играха на "Етихад".

Двамата голмайстори на Висшата лига за изминалия сезон вкараха по едно попадение за успеха с 2:1, а в 72-ата минута асът на Тотнъм изпусна дузпа, но пропускът не се оказа фатален. Срещата беше част от подготовката за двата тима за предстоящото европейско първенство във Франция, което започва на 10 юни.

Там "трите лъва" са в група В с Русия, Уелс и Словакия, докато турците са в група D заедно с настоящия шампион на Стария континент Испания, Чехия и Хърватия.


Кейн откри резултата още в 3-ата минута, когато Деле Али го намери на границата на наказателното поле, нападателят беше с гръб към вратата, обърна се и с удар по земя матира вратаря Волкан Бабачан. При попадението обаче имаше сериозни съмнения за засада на стрелеца.

10 минути по-късно гостите изравниха. Волкан Шен получи пас отдясно на наказателното поле и пусна пас успоредно на голлинията, откъдето Хакан Чалханоглу нямаше как да сбърка – 1:1.

В 72-ата минута Кейн се измъкна от защитник, след което беше съборен в наказателното поле и главният съдия без да се замисля посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката и ударът му облиза външната страна на дясната греда.

10 минути по-късно Варди все пак донесе успеха за Англия. След центриране от корнер се получи меле в наказателното поле, където звездата на Лестър от близко разстояние не сбърка, оформяйки крайното 2:1.