Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата нова рубрика, която е посветена специално на започващото днес Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIRДесислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Ето и техните прогнози за откриващия мач на турнира Франция – Румъния:

Десислава Джерманска:


"Франция е с най-трудната задача на старта на Европейското първенство по футбол от всички участващи състави. Не само заради домакинството си и очакванията към отбора, но и защото това е първата сериозна проверка за "петлите". Франция се класира по правото на домакин и въпреки че изигра мачове в квалификациите, колкото и другите, точките реално нямаха значение. Румъния е от трудните им съперници, като в последните им пет срещи помежду им французите имат само една победа с 2:0, а останалите четири срещи завършват при равенство. На Европейско двата отбора имат два сблъсъка – 1:0 за "петлите" през далечната 1996 и 0:0 през 2008. Очаквам ново равенство, или победа с един гол аванс са Франция".

Прогноза: Победа за Франция с 1:0

Ваня Симонска:


"Първият мач от Евро 2016 между Франция и Румъния ще предложи голяма доза адреналин на местните фенове. Всички очакват лесна победа за домакините, но според мен няма да им бъде лесно срещу коравия тим на Румъния. И тъй като защитата на "петлите" се пропука в мачовете с Русия и Холандия, считам, че и в този двубой ще паднат голове и в двете врати".

Прогноза: Победа за Франция с 2:1

Велислава Миланова:


"В мача на откриването Франция – Румъния не очаквам никакви изненади. Въпреки добрата защита на румънците в квалификациите, домакините, сочени за фаворит за европейската титла, няма да имат проблеми. В този двубой залагам за твърда единица".

Прогноза: Победа за Франция с 3:1