Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата нова рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава ДжерманскаВаня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Ето и техните прогнози за днешните мачове:

Прогнозите на Десислава Джерманска:

Албания – Швейцария

"Срещата предизвиква голяма доза любопитство, заради дебютното участие на Албания на Европейско първенство. Още повече, че албанците показаха сериозен прогрес и убедително се класираха за финалите – завършиха втори в групата, като разочароваха феновете на Сърбия. Възможно е първото им показване на "голямата сцена" да стъписа до известна степен селекцията на Джани де Биази. Швейцария е с крачка пред предстоящи си съперник, тъй като вече има опит от това първенство, но пък никога не е преодолявала груповата фаза. "Часовникарите" имат сериозен опит и от клубните си отбори, като съставът на Владимир Петкович е изграден предимно от легионери – едва четирима национали са от местното първенство. В квалификациите албанците не бележеха много голове, не очаквам да тръгнат с попадения и на Евро 2016. В същото време вратарят им Етрит Бериша, допусна само пет гола в клафикациите".

Прогноза: Албания – Швейцария 1:1

Уелс – Словакия

"Дали заради по-големия формат на първенството, или заради футболните си качества, отборът на Уелс се класира за финалите на Европейско първенство за първи път от 40 години насам. Страната има само едни финали – през 1976 година, когато достига до четвъртфинал. Безспорно тимът сега може да разчита на световна величина в лицето на Гарет Бейл. Селекционерът Крис Коулман даде изключителни резултати в квалификационната група, където воденият от него отбор допусна само една загуба. Лично за мен Уелс е една от загадките на този шампионат. Очаквам обаче да стартират с успех срещу друг от дебютантите – Словакия. Тимът на Ян Козек започна вихрено в квалификациите – с шест поредни победи, но последва спад. Да не забравяме, че страната игра и на Мондиала през 2010 година, като дори успя да прескочи групите. Но аз очаквам труден старт за тях".

Прогноза: Уелс – Словакия 2:0

Англия – Русия

"Англия срещу Русия на футболната сцена е винаги обещаващо интригуващо. Тук големите очаквания са към британския състав, който винаги е сред фаворитите, но титлата все му убягва. Още повече – никога не е играл на финал на европейско! Така че ще успее ли този път, е големият въпрос? Тимът е значително подмладен, но селекционерът Рой Ходжсън има поводи за оптимизъм – силни изяви в квалификациите – 10 победи и голова разлика 31:3. Русия също загатна, че този път ще бъде сред трудните отбори. "Сборная" изглежда стабилен тим след смяната на Фабио Капело с Леонид Слуцкии, като последния е доказан в Европа специалист. Очаквам мач с голове".

Прогноза: Англия – Русия 3:1

Прогнозите на Ваня Симонска:

Албания – Швейцария

"Във втория мач от група "А" очаквам Албания да започне ударно и да победи Швейцария. Едва ли ще има много голове, по-скоро успехът за албанците ще е минимален".

Прогноза: Албания – Швейцария 1:0

Уелс – Словакия

"Мачът е сблъсък за третото място в група "В", ако считаме Англия и Русия за фаворити. И двата отбора, според мен, ще заложат на защитна игра, разчитайки на контраатаки. Словаците ще се надяват в атака звездата им Марек Хамшик да има ден и да вкара, докато "драконите" ще разчитат на колектива".

Прогноза: Уелс – Словакия 1:1

Англия – Русия

"За Англия това Европейско първенство е от изключително значение предвид миналите провали на големите футболни форуми. В квалификациите "трите лъва" се справиха блестящо, завършвайки с пълен актив от точки. Мисля, че доброто им представяне ще продължи и в първия им мач от Евро 2016, въпреки трудния съперник. Руснаците трудно се класираха за финалите във Франция, но със сигурност са претендент за втората позиция в групата, но не мисля че ще разгърнат потенциала си в този двубой".

Прогноза: Англия – Русия 2:0

Прогнозите на Велислава Миланова:

Албания – Швейцария

"Албанците са може би най-голямата изненада на финалите на Евро 2016. Албанците изиграха силни мачове в квалификациите, но на финалите вече е различно и те могат да спорят с Румъния за третото място. Швейцарците обаче са абсолютен фаворит в този мач, не очаквам изненада и грешка на старта. Смятам, че Швейцария ще излезе от групата и ще се класира напред".

Прогноза: Албания – Швейцария 0:2

Уелс – Словакия

"Уелс е един от дебютантите на първенството, а Словакия се счита за най-слабия отбор в групата. Словаците победиха Германия с 3:1 в контрола и аз ще заложа за минимална победа в тяхна полза".

Прогноза: Уелс – Словакия 0:1

Англия – Русия

"В късния двубой в събота Англия – Русия очаквам победа за англичаните, с надежда най-накрая да покажат добра игра на голямо първенство. Руснаците от своя страна винаги са се стремили към върха и в тази среща няма да е по-различно".

Прогноза: Англия – Русия 2:1

Класиране:

1.Ваня Симонска - 3 точки

2.Десислава Джерманска - 1 точка

3.Велислава Миланова - 1 точка