Макар по-голям процент от футболистите да са десничари, първите мачове на Евро 2016 предложиха на феновете повече голове, отбелязани с ляв крак.

След първите 7 изиграни срещи от европейското първенство 5 гола бяха отбелязани с ляв крак, 4 с десен и 4 с глава.

Голът, който Аркадиуш Милик от Полша мушна за 1:0 над Северна Ирландия продължи доминацията на попаденията с ляв крак. 

Иначе резултатната история на Евро 2016 бе открита с удара с глава на Оливие Жиру за 1:0 за Франция срещу Румъния. След това Станку изравни от дузпа, изпълнена с десен крак. 

И сякаш всичко вървеше нормално за статистиката. Но тогава дойде шедьовърът на Дмитри Пайе, донесъл успеха на “петлите” с 2:1 с прекрасен изстрел с левачката извън наказателното поле.

Последва и втори гол с глава на Фабиан Шер от Швейцария за 1:0 над Албания.

Дойде и мачът на левачките Уелс - Словакия (2:1), в който и трите попадения бяха реализирани с ляв крак. Първо Гарет Бейл изведе Уелс напред от свободен удар.

Вторият гол от свободен удар на шампионата се оказа и вторият с десен крак, пише "24 часа". Вкара го Ерик Дайър, извеждайки Англия напред срещу Русия. 

Късният изравнителен гол на Василий Березутски бе третият с глава. Лука Модрич - с втория гол на Евро 2016 извън наказателното поле, заби третото попадение с десен.

В мач №6 във Франция дойде и гол №5 с ляв крак - дело на Милик срещу Северна Ирландия.

В мач №7 - Германия - Украйна, който бе последният от ден №3 на Евро 2016, попаденията с глава и десен крак се увеличиха с по едно, благодарение на Шкодран Мустафи и Бастиан Швайнщайгер. Но все още са с едно по-малко от тези, реализирани с левачката.