Футболистите на Полша са доволни от равенството 0:0 срещу Германия, но и съжаляват за пропуснатите шансове да стигнат до победата в мача от втория кръг в група "С" на Евро 2016.

"Можем да бъдем доволни от точката, макар че създадохме повече положения от съперника. Германия владееше повече топката и игра доста бързо. Искахме да бъдем солидни и при възможност да направим нещо в атака. През първото полувреме бяхме прекалено респектирани, но след почивката заиграхме по-атакуващо и стигнахме до няколко отлични ситуации", заяви нападателят Роберт Левандовски.

"Играхме добре, особено в защита. Имахме и своите положения, но за съжаление не се възползвахме от тях. Доволни сме от точката. Все още не сме се класирали, но изходната ни позиция е много добра. Целта ни е задължително да спечелим последната среща (с Украйна), а след това ще видим", коментира Якуб Блашчиковски.

Германия и Полша имат по 4 точки на върха в групата, като Бундестимът е лидер с гол по-добра голова разлика. Северна Ирландия е трети с 3 точки, а Украйна вече няма шансове да продължи напред, след като загуби и двата си мача досега.