Седмица след началото на Европейското първенство по футбол във Франция УЕФА изрази задоволството си от организацията на шампионата с изключение на мача между Англия и Русия в Марсилия на 11 юни. Това съобщи изпълнителният директор по мероприятията към евроцентралата Мартин Калън.

Двубоят от първия кръг в група "В" на турнира между Англия и Русия беше помрачен от хулигански прояви на английски, руски и френски запалянковци, в резултат на които 35 души бяха ранени.

След последния съдийски сигнал на "Стад Велодром" също се стигна до инцидент, в който група руски ултраси нахлуха в сектор с английски фенове и им нанесоха побой.

В резултат на това от УЕФА глобиха Руския футболен съюз със 150 хиляди евро и заплашиха националния отбор от изхвърляне от Евро 2016 при повторна подобна проява на феновете на "Сборная".

"Доволни сме от общата организация на турнира, с изключение на мача в Марсилия. Като цяло сме удовлетворени от развитието на надпреварата, въпреки че в първите мачове не всичко беше на 100 процента. Хубавото е, че с всеки изминал ден нещата се подобряват", каза Калън.

Евро 2016 завършва на 10 юли.