Северна Ирландия – Германия, мач от третия кръг на Група С на Евро 2016, стадион: "Парк де Пренс", Париж, начало: 19:00 часа българско време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

С. Ирдландия: МакГавън, Хюз, МакАули, Каткарт, Еванс, Уорд, Дейвис, Норууд, Далас, Уошингтън

Германия: Нойер, Хьоведес, Боатенг, Хумелс, Хектор, Кедира, Кроос, Йозил, Гьотце, Шюрле, Мюлер

Прогноза на Gol.bg:

Големият фаворит Германия ще играе със Северна Ирландия, който беше определен като аутсайдер в група С на Евро 2016, но има реални шансове да продължи напред като един от трийте най-добри отбори в групата си. За целта обаче островитяните трябва да вземат поне точка от световния шампион, който обаче ще играе за спечелване на потока си, за да си осигури по-лесен съперник.

Победителят в тази група ще срещне най-добрите трети от A, B или F, като в момента тези позиции се заемат от Албания, Словакия и Португалия, но до края със сигурност ще има размествания, като балканците едва ли ще се класират за 1/8-финалите, тъй като имат три точки. Вторият в група C (в момента се заема Полша) пък ще играе с Швейцария, което също е приемлив съперник и нищо чудно Бундестимът да не се напъва, за да се падне с "часовниците". Това обаче ще означава, че германците ще имат по-тежък съперник при евентуално класиране на 1/4-финалите. Третият в група С пък може да се натресе на домакина Франция или на Уелс, но това всичко това са тънки сметки и участниците сами ще решат за кои да се борят.

Северна Исландия и Германия за последно играха през 2005 година в приятелски мач, който островитяни загубиха с 1:4. Въобще, Бундестимът има тотално надмощие над този съперник и предните двубои спечели с 4:0, 3:0 и 3:1, като за последно ирландците не паднаха през 1996 г. - 1:1, в световна квалификация.

Нашата прогноза е, че Германия няма да има проблеми и ще успее да спечели без особени усилия, въпреки очакванията, че Йоги Льов ще направи известни промени в титулярния си състав.

Прогноза: Северна Ирландия – Германия 0:2

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!