Селекционерът Ерик Хамрен и играчите на Швеция са наясно, че тимът трябва да бъде по-активен пред вратата на Тибо Куртоа, ако иска да победи Белгия и да се класира за осминафиналите на Евро 2016.

Шведите все още нямат точен удар във вратата на противника след изиграването на първите два мача срещу Ирландия (1:1) и Италия (0:1). Единственото им попадение до момента бе дело на защитника на ирландците Кийрън Кларк, който си отбеляза автогол.

"Разбирам, че отстрани нещата изглеждат само черни и бели. Но за нас на терена седят по друг начин. И в двата мача имахме положения, които бяха на косъм от това да се превърнат в голове", заяви нападателят на тима Маркус Берг.

"Наясно сме, че трябва да бъдем по-активни в атака, но това е работа на целия отбор, а не само на нападателите", добави Берг.

Въпреки наличието на Златан Ибрахимович напред, до този момент шведите не впечатляват с нищо в противниковото поле, след като Берг и другият нападател Джон Гуйдети не успяха да окажат адекватна помощ на Ибрахович, а крилото Емил Форсберг бе обезличен и в двата мача до момента.

"Разбира се, че бих бил по-щастлив, ако вкарвахме голове. Но за момента правим това, което ни е по силите. Нуждаем се от по-добра игра в атака, иначе няма как да спечелим срещу Белгия", заяви селекционерът Ерик Хамрен.

Равенство или загуба срещу Белгия в сряда в Ница ще изпрати Швеция у дома още след груповата фаза на второ поредно европейско първенство, докато победа ще класира тима на Ерик Хамрен на осминафиналите.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!