Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

Временно класиране:
1.Ваня Симонска – 24 точки
2.Велислава Миланова – 22 точки
3.Деси Джерманска – 20 точки

 Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!   

Ето и днешните прогнози на Деси, Вели и Ваня:

Деси:

Северна Ирландия – Германия

Северна Ирландия е сред "абонатите", както се казва, на Германия. Мачовете помежду им винаги са с разлика в полза на Бундестима. Ако тимът на Льов реши да се забавлява днес, то се очертава нова убедителен успех. Има и една скоба, според която Германия може да играе за равенство, с което да срещне Швейцария на осминафиналите. Но не ми се вярва.

Прогноза: Северна Ирландия – Германия 0:2

Украйна – Полша

Полша има реални шансове за второто място и според мен може да го спечели с това, което показа дотук. Изненада е само, че Левандовски още не се е разписал.

Прогноза: Украйна – Полша 1:2

Чехия – Турция

Турция абсолютно разочарова досега. Нямат отбелязан гол, а са допуснали 4. Срещу испанците бяха като току-що събран отбор от улицата. Днес могат донякъде да спасят честта си, но срещу себе си имат много добър вратар. Макар че чехите от своя страна също не са убедителни,а и днес ще бъдат без Томаш Росицки, всичко сочи към успех за тях.

Прогноза: Чехия – Турция 1:0

Хърватия – Испания

Срещата, която очаквам с огромен интерес. Два отлични отбора. Испанците са без грешка и без допуснат гол, но последният им мач (срещу Турция - 3:0) не трябва да залъгва никого и да е показателен изобщо за нещо. Хърватия нелепо изпусна трите точки срещу чехите, а днес ще се хвърлят с всички сили за успех.

Прогноза: Хърватия – Испания 1:1

Ваня:

Украйна – Полша

Украйна записа две загуби на Евро 2016, докато поляците имат равен и победа. Сега на Полша й трябва поне равенство в този мач, но само ако в другия Северна Ирландия загуби. Мисля, че ще направят всичко по силите си да не получат гол и съответно ще се опитат да отбележат поне един.

Прогноза: Украйна – Полша 0:1

Северна Ирландия – Германия

Двубой, който е от голямо значение и за двата отбора. Германия ще се стреми да оглави групата си, разчитайки на по-лесен съперник във фазата на директните елиминации, докато Северна Ирландия може да продължи напред като един от трите най-добри отбори в групата си. Така че битката на терена ще бъде оспорвана.

Прогноза: Северна Ирландия – Германия 1:2

Чехия – Турция

Чехия стартира с грешна стъпка на Евро 2016, отстъпвайки на Испания с 0:1. В последствие обаче показа игра и характер в мача с Хърватия и спечели точка след равенство 2:2. От своя страна пък Турция разочарова с играта си като до момента няма отбелязан гол на турнира. Считам, че този път съседите ще вкарат поне гол, но едва ли ще е достатъчен за краен успех.

Прогноза: Чехия – Турция 2:1

Хърватия – Испания

Два силни съперника с класни футболисти. Очаквам приятен футбол и по един гол в двете врати.

Прогноза: Хърватия – Испания 1:1

Вели:

Северна Ирландия – Германия

Очаквам категорична победа за германския тим. Мисля, че немците няма да имат проблеми със съперника и ще вземат три точки в тази среща.

Прогноза: Северна Ирландия – Германия 0:3

Украйна – Полша

Украйна е загубила шансовете си за класиране и в този мач ще играе за своето достойнство, а отборът на Полша е в обратната ситуция и ще се бори за класирнето си в директните елиминции, за това моята прогноза е за отборът гост в срещата.

Прогноза: Украйна – Полша 0:2

Хърватия – Испания

Според мен в този мач, ще има надлъгване в центъра на терена. Испания ще се опита да не допусне загуба в групата, въпреки това че вече е 100% участник в осминафиналите. Хърватите също са на точка от класирането си и за това залагам на равен резултат.

Прогноза: Хърватия – Испания 1:1

Чехия – Турция

Това е мачът днес, в който според мен ще има изненада. Чехите изиграха много силно второ полувреме срещу Хърватия, днес обаче ще им бъде трудно. В срещата Турция ще покаже добрата си игра от контролите преди Европейското и ще успее да победи, знакът ми е категорична двойка.

Прогноза: Чехия – Турция 0:1