Забравяйки реванша, който търсят, за ирландците мачът с Франция в неделя е най-вече шанс да достигнат до четвъртфинал на Европейско първенство. Това е посланието, което мениджърът им Мартин О'Нийл се опитва да наложи повече, отколкото да се фокусира върху историческия багаж, който идва с мача.

Връщайки се към ноември 2009-а година, Ирландия загуби плейофа за място на Мондиал 2010 срещу Франция, след като на реванша Тиери Анри вкара гол с ръка. Веднага след изравнителното попадение на Анри в редовното време, той се намеси още един път и в продължението, където центрира към Уилям Галас за ново и решаващо попадение.

"Този мач още предизвиква някакви противоречия. Но мисля, че повече във Франция, отколкото в Ирландия. Взехме решение да забравим този случай, поне в нашата гледна точка. Сигурен съм, че този въпрос ще се повдига отново, но ние не искаме да мислим за него и сме концентрирани основно върху мача, който ни предстои", коментира О'Нийл.

Във вчерашния си брой вестник Екип не пропусна да напомни за случая, като постави снимката от онзи спорен момент с гола на Анри и текст върху нея Едни стари сметки за уреждане. Нападателят Роби Кийн, халфът Джон О'Шей, Глен Уилън, вратарят Шей Гивън и крилото Ейдън Макгийди играха и в онази нощ, когато Анри вкара с ръка, имат и сега шанса да вземат реванш, тъй като са в групата на Евро 2016.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди! 

Ирландците се промъкнаха доста щастливо напред на това първенство, след като спечелиха последния си мач с Италия с 1:0 благодарение на късното попадение на Роби Брейди. "Нямахме достатъчно време за възстановяване, както имат домакините, не изглежда пропорционално за двата отбора и в крайна сметка може да се окаже много важен момент. Аз разбирам, че Франция като домакин трябва да получи някои услуги за тази работа. Вероятно ако първенството беше в Ирландия, аз щях да очаквам същото за себе си. Но все пак не бива да се прекалява", намекна О'Нийл.

Попитан дали отново може да се надява на проблясък от 24-годишния Роби Брейди, опитният треньор каза: "Страхотно е, че някои млади момчета са тук, част са от отбора и работят добре. За бъдещето това изглежда много добре. Но ние сме в момента тук и трябва да продължим сегашното си представяне. Сега мислим за мача".

О'Нийл е от Северна Ирландия, докато помощникът му Рой Кийн е един от най-суровите ирландски играчи, но от южната част на границата. Попитан как се разбират, мениджърът на тима каза: "Казах му да си обръсне брадата, защото като идва да ме прегръща след победата над Италия, много ме драска".

Репортерите издебнаха Кийн и го попитаха дали това е вярно, на което бившият капитан на Манчестър Юнайтед обясни: "Той ми каза: Много си грозен с тая брада. С което аз се съгласих, но му отвърнах, че като го гледам него, май никой от нас не е Пол Нюман".