Шведската мегазвезда Златан Ибрахимович слезе без блясък от сцената с националния отбор, но пък заяви, че е горд от представянето си на това Европейско първенство.

Шведите си тръгват само с 1 точка, единственото им попадение дойде след автогол на ирландски футболист. Ибрахимович си тръгва за втори път от националния отбор, сега с 52 мача в 116 гола. През последната кампания той заби 11 от всичките 19 гола за шведите.

"Тежко ми е и съм разочарован от отпадането на отбора, но в същото време мога да кажа, че се и забавлявах тук, заяви Ибрахимович при заминаването на отбора от Франция. ""Имахме шанса да играем на Европейското първенство, аз представях Швеция и се гордея с това.

"Мачът с Белгия беше моят последен и в главата ми ще останат много щастливи мигове с националния отбор. Никога няма да забравя откъде съм тръгнал, както казват хората - от едно малко гето и направих от Швеция наистина моята страна. Това е невероятна история", завърши с усмивка нападателят, който през май обяви напускането си на Пари Сен Жермен.

Очакванията са той да се присъедини към Манчестър Юнайтед от новия сезон.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!