Селекционерът на Франция Дидие Дешан заяви след победата над Ирландия с 2:1 на осминафиналите на Евро 2016, че отборът му е започнал срещата доста сковано.

"Още от самото начало нашият отбор започна мача сковано. Ирландците водеха играта. Ние имахме не лоши епизоди през първото полувреме, но реших да разположа Гризман по-близо до Жиру и да добавя скоростта на Кингсли Коман. И това се получи. Можехме да добавим и трети гол и да си решим нещата, но това не е никак лесно. Ние засега си постигаме целите, без значение колко гола вкарваме. Вижте Хърватия - всеки ги виждаше на полуфинал или дори на финал".

"Разбира се, да се следва дисциплината на терена е много необходимо, но и прекалено много да се гледат тези неща не върви. Играчите са добри, когато има малко лудост и темпо на терена. На някои може да не им харесва и да кажат: "Та това е само Ирландия". Но против този отбор резултатът никога не е гарантиран. Ние просто нямахме право да отпаднем тук. Радвам се, че привържениците ни оказват такава подкрепа и тя е толкова силна от началото на първенството. Сега отивам да гледам другите мачове, излегнат в креслото си", заяви Дешан.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!